У Затоці чиновники на «таємній сесії» роздали землю біля моря. Поліція розслідує

Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом рішення посадовців у Затоці (Одеська обл.) про передачу третім особам земельних ділянок, які відносяться до прибережної зони та належать громаді.

Про це повідомили у Білгород-Дністровському відділі поліції в Одеській області.

«До поліції із заявою звернулась жителька селища Затока та повідомила, що посадові особи, зловживаючи своїм службовим становищем, прийняли незаконне рішення щодо передачі третім особам земельних ділянок, які відносяться до прибережної зони та належать громаді. Відомості внесено до ЄРДР за ознаками ч.1 ст.364 КК», — заявили у поліції.

Правоохоронці додали, що законність ухваленого рішення щодо передачі  земельних ділянок у Затоці буде встановлюватися в рамках кримінального провадження.

 

Як повідомляє «Думская«, засідання селищної ради відбулося 11 жовтня, в ході засідання було прийнято рішення про роздачу понад 100 земельних ділянок у прибережній зоні.

У зв’язку з рішенням чиновників мешканці Затоки заявили, що 13 жовтня мають намір заблокувати залізничний рух на станції Кароліно-Бугаз у напрямку Білгород-Дністровський — Одеса, домагаючись скасування рішень «таємної сесії».

За словами організаторів акції, такі заходи — «відповідь на дії сільради, яка зібралася на таємну сесію і ухвалила потрібні рішення».

«Жителі Затоки, Кароліно-Бугаз, Одеси і члени кооперативів станцій «Бугаз», «Морська», «Лиманська», «Кароліно-Бугаз», «Нагірна», «Студентська» змушені вжити екстраординарних заходів з перекриття залізниці. Якщо незаконне рішення сесії не буде скасовано, місцеві жителі збираються довго пікетувати ГПУ і адміністрацію президента, вимагаючи покарати винних», — заявили організатори акції.

У день акції учасники пікету зібралися біля залізничної стації в Кароліно-Бугаз, але перекривати рух поїздів не стали, обмежившись мирним мітингом, повідомляє «Думская«.

 

 

 

УСІ ФОТО — «ДУМСКАЯ»

На місце події прибув начальник Білгород-Дністровської поліції, який закликав протестувальників не порушувати закон, його виступ зустріли вигуками «Ганьба!».

Учасники акції заявили, що 14 жовтня з 11:00 мають намір блокувати рух автотранспорту по трасі Одеса — Білгород-Дністровський, вимагаючи пояснень від глави або секретаря селищної ради.

В управлінні поліції в свою чергу повідомили, що близько 100 місцевих жителів вийшли на акцію протесту проти незаконного розподілу землі у курортній зоні.

«Для забезпечення правопорядку і безпеки громадян на місце були направлені співробітники поліції. Також з мітингувальниками працювали поліцейські діалогу. Акція пройшла мирно і без порушень громадського порядку», — зазначили у ГУ НП.

 

Українська правда

Добавить комментарий